Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de manier waarop je loopt een belangrijke rol speelt in het ontstaan van blessures. Het beïnvloedt bovendien sterk je loopefficiëntie en dus ook je loopprestatie.
In deze workshop leer je met behulp van technische vaardigheden, tips en looptechnische oefeningen je looptechniek te verbeteren. We geven je ook achtergrond in verband met de meest recente wetenschappelijke bevindingen rond looptechniek. Je zal het lopen vanaf nu op een andere manier gaan benaderen en met handige tips & trics aan de slag gaan om je loophouding efficiënter te maken!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

De workshop bestaat uit 2 sessies van telkens 1,5u. Tijdens deze sessies wordt er een evenwichtige mix aangeboden van theoretische achtergrond, looptechnische analyse/bijsturing en loopoefeningen.
‘Knowledge is power’. Het is belangrijk dat lopers niet alleen weten op welke manier een oefening, drill of techniek moet uitgevoerd worden, maar vooral waarom. Van elke deelnemer worden de belangrijkste looptechnische fouten in kaart gebracht. Gerichte oefeningen en ‘cues’ worden aangereikt om je loopstijl te optimaliseren.
Er wordt voldoende ruimte voorzien om te antwoorden op al uw vragen omtrent de technische aspecten van het lopen en blessurepreventie!

WIE KAN ER DEELNEMEN AAN DEZE WORKSHOP?

Deze workshop is bedoeld voor actieve lopers van eender welk niveau. De workshop is zodanig opgebouwd dat zowel beginnende als gevorderde lopers of triatleten hun looptechniek kunnen verbeteren.
Het is niet van belang hoe goed je conditie of wat je loopsnelheid is. De gemeenschappelijke doelstelling is ‘beter’ bewegen en ‘efficiciënter’ lopen! Gedurende deze workshop zullen we maximaal 5km lopen per sessie van 1.5u, dus je moet je geen zorgen maken over je conditie.

PRAKTISCH

De kostprijs voor deze workshop bedraagt 65€. We verkiezen te werken in kleine groepjes, vandaar dat er maximaal 10 lopers per sessie worden toegelaten.


INSCHRIJVINGSFORMULIER WORKSHOP LOOPTECHNIEK:

 
Naam:
Adres:
Geboortedatum:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Datum:
Opmerkingen:

Je deelname is pas definitief bij ontvangst van het volledige bedrag. Bij het verzenden van dit formulier krijg je via email verdere instructies over het event en om de betaling in orde te brengen.

Opgepast! Inschrijvingen zijn beperkt tot maximum 10 deelnemers.

 Ik ga akkoord